Frokost brød uten heving

15. januar 2017 | Boller & Brød

 

Dårlig planlegning fra min side gjorde at det ikke var brød å finne i brødskuffen til dagens frokst. Krise, men heldigvis tar det ikke lange stunden og haste sammen godt brød på morrakvisten! Løsningen ble scones!

Scones krever hverken heving eller mye forarbeid. De finnes i alle mulige varianter og egner seg dermed til alt fra frokost til kakebordet! Min favoritt til kos er med bær og nøtter. Tror det må arrangeres i den nærmeste fremtid!

Oppbrinnelig er grunnoppskriften til scones ganske fet, da de inneholder mye smør.
Her har jeg byttet ut smørret med egg.  Jeg synes nesten de blir mer saftig av det!

 

Til 8 stykker trenger du:

 

Ingredienser

  • 5 dl lettkokte havregryn

     

  • 3, 5 dl blanede nøtter og frø. (Jeg hadde walnøtter, solsikkefrø, litt chiafrø)

     

  • 2 egg

     

  • 2 dl fibramel

     

  • 1 ts bakepulver

     

  • Melk til du får en fast deig. (Dette vil variere ut ifra hvilke typer frø du bruker)

    Jeg brukte ca. 1 dl

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.

     

  2. Bland sammen det tørre først. Tilsett deretter egg og melk til riktig konsistens.
  3. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.

     

  4. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 15 minutter.

    Det tok meg 15 min å lage disse!

Smoothie ble det også av det jeg fant i skapet! Blåbær, bringebær, litt sukkerfri saft og lett kokosmelk.

 

15. januar 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (1)

Comments are closed.