Hjemmelaget marsmallow; sukkerfri og lavkalori beautyfood

15. mars 2017 | Godis og kaker

Hjemmelaget marsmallow kan egentlig ikke sammenlignes med den du får kjøpt på butikken! Den smaker så mye bedre! Og konsistensen er så mye mykere og fluffy! I love it!

Jeg har flere fordeler ved å lage marsmallow selv! Som at du kan bestemme smak, at du kan lage dem sukkerfri, at de da inneholder få kalorier og så klart er det alle de flotte helsefordelene ved gelatinen da. Vår lille, rare, beautyfood!

Sukkerfri marsmallow

For nye lesere ramser vi det kjapt opp!

  • Det er billige proteiner. Gelatin inneholder 90% protein og 10 % vann
  • Proteiner består av aminosyrer. Kroppen vår produserer alle aminosyrene selv bortsett fra 10. Disse må tilføres via kosten. Gelatin inneholder 9 av disse 10.
  • Inneholder kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i vårt bindevev. Det er blant annet kollagen som holder huden vår spenstig og rynkefri.  Etterhvert som vi blir eldre reduseres denne produksjonen. Der er derfor det selges dyre hudkremer med nettopp kollagen, men kroppen bygges opp innenifra, ikke uten ifra. Det er faktisk bedre å droppe kremene og heller drikke litt kraft om anti aging er målet
  • Siden gelatin trekker til seg vann og kollagen holder huden spenstig kan det hjelpe på cellulitter
  • Kollagen gjør også at hår og negler vokser fortere og blir sterkere. Igjen – kroppen bygges opp innenifra!
  • Bedrer fordøyelsen. Gelatin binder vann til seg og kan dermed virke som fiber i tarmen og hjelpe maten lettere gjennom systemet. Det hjelper også å bryte ned protein og fett raskere.
  • Virker bra for ledd og kan redusere leddsmerter.

 

Du trenger:

Ingredienser

  • 1 dl konsentrert sukkerfri saft (jeg har brukt Zero med solbær og ingefær smak)
  • 1 dl varmt vann
  • 25 gram gelatinpulver
  • 200 gram lys fibersirup

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gelatinpulver i varmt vann.
  2. Varm så opp fibersirup og saft (ikke la det koke)
  3. Rør inn gelatinen.
  4. Visp på medium hastighet i 5 minutter
  5. Øk så til full styrke i 10 minutter
  6. Bre fluffen utover et brett og sett til avkjøling i en time
  7. Del opp i biter og oppbevar i kjøleskapet

Skikkelig yummy!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

15. mars 2017 | Godis og kaker

Kommentarer (12)

  1. Jeg lurer på……..Jeg bruker gelatin som te, men vet at den kan erstattes med collagen. Men når man skal ha gelatin i «bakverk»/desserter, kan man da bruke collagen istedet?

  2. Kan man bruke gelatinplater i steden for pulver? Er bare der jeg har i hus og hadde så lyst å lage i dag 🙂

Comments are closed.