Lettvinte frokostbarer; fri for sukker, laktose og gluten

25. januar 2017 | Frokost

Alle som følger meg vet at jeg ikke er noe frokostmenneske. Jeg sverger stort sett til fett teen min. Men jeg har jo Vilde som på grunn av sin diabetes er helt avhengig av en god start på dagen, også har jeg jo Daniel – som er ganske så bortskjemt med å få frokosten med seg på vei ut døren. Alt som kan gjøres klart dagen før er med andre ord gull for vår hverdag!

Det går derfor mye i smoothies, frokostcookies og diverse muffins, alt sammen enkle løsninger. Men det går også ann å gjøre det ennå enklere enn det! Frokostbarer!

Frokostbarer uten sukker, gluten eller laktose
Is it breakfast or is it a dessert?!

Til 8 store eller 16 små barer trenger du:

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 3 egg
  • 2 epler
  • 200 gram eplesyltetøy uten sukker
  • 1 ss kanel
  • Frø fra en vaniljestang
  • 1 ts bakepulver
  • 1 krum salt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft
  2. Riv eplene på et rivjern
  3. Tilsett egg, syltetøy og krydder
  4. Bland godt
  5. Ta 3 dl havregryn og mal til mel i en blender eller stavmikser
  6. Rør inn havremel, havregryn og bakepulver
  7. Fordel røren i en smurt langpanne. Den skal være ca 1,5 cm høy
  8. Stekes i 25 minutter

Baked oats with cinnamon and aple

Del opp i passe barer og oppbevar i kjøleskapet. Kan spises akkurat som de er, sammen med en smoothie eller kanskje noen friske bær og litt yoghurt! NAM!

25. januar 2017 | Frokost

Kommentarer (5)

  1. Kan man bruke eggerstatter på denne? Tåler hverken egg, banan eller avokado, så det kan ikke brukes..

  2. Har du noen god erstatning til Eple og Eplesylte?
    Er allergisk men vil gjerne prøve disse.
    Og har ikke fantasi selv hehe.
    Setter stor pris på svar 🙂

Comments are closed.