Sukkerfri sjokoladekjeks

Sunne og sprø sjokoladekjeks – perfekt til smoores

4. februar 2017 | Godis og kaker

Hei fra fjellet! I går pakket vi bil, ski og hunder og satt kursen mot Pellestova på Hafjell. Når vinteren ikke vil komme til deg, så får nemlig du komme til vinteren! Og her er det virkelig vinter! Helt magisk! To dager i sporet venter oss, og jeg håper faktisk at jeg skal få laget en videoblogg av det! Fått litt blod på tann der.

Men bloggen skal også oppdateres, og siden vi kanskje ikke er de eneste som skal sitte forran en peis og hygge i dag ville jeg gi deg oppskrift på sunne og sprø sjokoladekjeks + sukkerfrie marsmallows = smoores!

Det mest geniale med disse kjeksene er at de stekes i et vaffeljern! Så de er hel geniale å lage på hytta!

Sukkerfri sjokoladekjeks
Smoores får du av å ha grillede marsmallows mellom to sjokoladekjeks.

Vi tar kjeksene først!

Til 20 små kjeks trenger du:

Ingredienser

  • 1,25 dl smeltet smør, rapsolje eller kokosa
  • 1,25 dl SukrinGold

     

  • 1,25 dl  havregryn og/eller kokosmasse

     

  • 2 egg

     

  • 0,5 ts salt

     

  • 1 ts bakepulver

     

  • 2 dl Fibramel eller mandelmel hvis du ønsker lavkarbo variant

     

  • 50 gram mørk sjokolade.

     

Fremgangsmåte

  1. Bland alt med unntak av hakket sjokolade.
  2. Kna det sammen til en fast deig.
  3. Kna så inn sjokoladebitene.

     

  4. Rull deigen ut til en lang pølse og sett den litt i kjøleskapet.

     

  5. Sett vaffeljernet på full styrk, det skal ikke smøres.

     

  6. Del så deigen opp i 20 biter og rull små kuler.

     

  7. Plasser kulene i vaffeljernet. Du kan steke

     

  8. Press lokket helt ned og la de steke i 2 minutter.

    De blir harde når de avkjøler.

Sukkerfri sjokoladekjeks
Det synes litt dårlig på bilde, men de er ikke større enn en mariekjeks.

Så til marsmallowsen!

 

Ingredienser

  • 25 g gelatinpulver
  • 200 g fibersirup clear
  • 2 dl vann
  • 10 dråper vanilje essens

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinpulver i bløt i litt vann.
  2. Ha fibersirup, vann og stevia i en kjele. Tilsett gelatinpulveret og la det smelte helt i den varme sirupblandingen.
  3. Ha alt over i en bolle og visp i ca 15 minutter til du får en hvit og luftig blanding.
  4. Hell massen i en form og sett kjølig et par timer.

 

Håper det smaker!

Stort Smil

Desiree

 

 

4. februar 2017 | Godis og kaker